Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 19. 2. 2024, so se predstavniki oddelkov matične in podružnične šole zbrali na šolskem otroškem parlamentu, ki se je tudi letos ukvarjal s temo Mladi in duševno zdravje.

Predstavniki oddelkov so učencem, ravnateljici in pomočnici ravnateljice predstavili dejavnosti, ki so jih izvedli pri razrednikovih urah. Pri poročanju so bili prepričljivi in samozavestni ter zelo ustvarjalni. Skupna ugotovitev predstavnikov je bila, da za dobro duševno zdravje lahko poskrbimo tudi sami, z gibanjem, zdravo prehrano, pozitivnim razmišljanjem, pogovori in dovolj spanca. Ravnateljica je pohvalila zrelo razmišljanje učencev, poudarila je, da je skrb za duševno zdravje tudi ena od pomembnih nalog šole.

Učenci, zbrani v šolski skupnosti, so podajali predloge in pobude za spremembe, ki bi olajšale šolski vsakdan. Predstavniki so pohvalili šolske prostore, učitelje in njihovo prizadevnost ter prijaznost, šolsko prehrano, druge delavce na šoli in dneve dejavnosti.

Predlagali so bolj raznovrstne malice, ureditev neprijetnega vonja v straniščih, želijo pa si tudi daljših odmorov, več pouka v naravi in več obšolskih dejavnosti. Ravnateljica je povzela investicije, ki jih je šola izvedla v preteklem šolskem letu, in napovedala, katere kaj načrtujejo v prihodnjem letu.

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost