Skoči na glavno vsebino

V tednu pred zimskimi počitnicami smo na naši šoli nadaljevali z intenzivnim uvajanjem   programa 8 krogov odličnosti v naš šolski vsakdan. Izvedli smo namreč dan dejavnosti s to temo. Prav vsi sodelujoči, tako učitelji kot učenci, smo pri tem izjemno uživali in se naučili marsikaj novega o sebi in sodelovanju med nami. Spoznali smo temeljne vrednote, po katerih živijo uspešni posamezniki in skupine: odgovornost, predanost, to je to, uravnoteženost, napake vodijo k uspehu, integriteta, govori z dobrim namenom, fleksibilnost.

Naučili smo se kretenj, s katerimi lahko ponazorimo te vrednote. Izvajali smo dejavnosti, pri katerih smo morali sodelovati med seboj, da smo dosegli skupen cilj. Razmišljali smo o tem, kdaj smo »pod črto« (neodgovorni) in  kdaj »nad črto« (odgovorni). Celo časopisne naslove in slike smo razvrstili nad in pod črto. Na podlagi zgodb uspešnih posameznikov, ki so bili v preteklosti označeni za »zgube« (npr. Einsten, Michael Jordan, Oprah,…), smo se naučili, da napake vodijo k uspehu in da nikoli ne smemo obupati. Še posebej nas je navdihnila zgodba Nicka Vujićića, človeka, ki se je rodil brez rok in nog. Ob njem smo spoznali, da v življenju ni nič nemogoče, ne glede na težave, v katerih se znajdemo.

V nadaljevanju šolskega leta bomo še izvajali dejavnosti na temo 8 krogov odličnosti. Vključevali jih bomo v redni pouk, podaljšano bivanje, razrednikove ure, pripravili bomo prireditev ,… vse z namenom, da vrednote odličnosti postanejo del našega vsakdana tako v šoli kot izven nje.

(Skupno 572 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost