Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Mokronog smo letošnje šolsko leto nadgradili vsakoletni večer branja v noč branja. Dvanajst učencev in učenk je s tremi mentoricami preživelo dejavnosti polno in sproščeno popoldne, večer in noč s četrtka, 25. 4. na petek, 26. 4.

Spoznavali so se s spoznavnim bingom, s pantomimo so ugibali naslove književnih del za mladino, predstavljali knjige, ki jih berejo ali so jim všeč, in si izmenjavali mnenja o prebranih knjigah. S skrito gostjo, sicer učiteljico razrednega pouka na naši šoli, gospo Marušo Klemenc, so spoznavali zdravilna zelišča, se sladkali s sivkinimi piškoti ter poskusili timijanov sirup z limono. Praktično so se preizkusili v pripravi balzama za ustnice in kreme za roke iz naravnih sestavin.

Večerjo so si učenci pripravili sami, in sicer pice, ki so jim odlično uspele. Prav vsi so pokazali, da se pri kuhinjskih opravilih že dobro znajdejo.

Po večerji so se odpravili na večerni pohod na Žalostno goro, potem pa je bil že čas za pripravo čimbolj udobnega kotička za nočni počitek. Večerne ure so namenili branju ali druženju ob družabnih igrah ter pogovorih. Ravno prenočevanja so se učenci najbolj veselili in zjutraj je budilka še prehitro zapela. Zbrali so še vtise o preživetem dogodku in se pripravili na nov šolski dan.

(Skupno 379 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost