Skoči na glavno vsebino

V soboto, 5. 6. 2021 sta potekali dve državni tekmovanji na področju tehnike. Državo tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologije obdelav je potekalo na fakulteti za matematiko in fiziko v Mariboru. V Ljubljani. na fakulteti za elektrotehniko. pa je v okviru festivala inovativnih tehnologij potekalo državno tekmovanje iz robotike.

Na državno tekmovanje v obdelavi lesa z električnim orodjem sta se na podlagi regijskega tekmovanja uvrstila Benjamin Miklavčič in Marko Krivic. Oba sta že na regijskem tekmovanju pokazala, da jima obdelava lesa resnično »leži«. Svoje ročne spretnosti sta tako pokazala oziroma dokazala tudi v Mariboru, kjer sta zasedla 2. mesto v državi in oba osvojila zlati priznanji.

Državnega tekmovanja iz robotike so se udeležili trije učenci naše šole in sicer Žiga Dragan, Lukas Nahtigal in Nejc Norčič, vsi učenci 8. razreda. Učenci so imeli za reševanje naloge 3 ure časa. Letošnja naloga je bila sestaviti in sprogramirati mobilnega robota ki vozi po črti in se izogiba oviram oziroma vsako oviro obvozi. Svoje znanje pa morajo učenci na koncu dokazati tudi z zagovorom naloge, kjer jim stokovna komisija zastavl tudi vprašanja. Vsi trije učenci so izkazali veliko znanja iz robotike in osvojili srebrno priznanje.

Čestitke vsem učencem!

mentor: Tomaž Kušar

(Skupno 550 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost