Skoči na glavno vsebino

V letošnjem letu je teden otroka nosil prav poseben naslov, in sicer po pesmi Andreja Rozmana Roze, Nekaj ti moram povedat. Te rdeče niti smo se držali tudi na razredni stopnji OŠ Mokronog, ko smo prek ustvarjalnih, športnih, kulinaričnih in plesnih delavnic pletli niti prijateljstva, razumevanja, sodelovanja in medsebojne pomoči.

Vsak dan v tednu smo pričeli s pravljico. Vsaka je nosila sporočilo, o katerem so nato učenci izražali svoja mnenja, izkušnje, primere iz življenja.

V ponedeljek so drugošolci zadnjo uro popestrili z razrednim rajanjem. Ob poskočnih otroških pesmicah so se razgibali, nasmejali in sprostili. Torek je bil dan za šport. Učitelj Matej je v športni dvorani pripravil zelo domiselni zabavni poligon, ki so ga preizkusili vsi učenci od 1. do 5. razreda. V sredo so učenci ustvarjali v likovni delavnici z naslovom Dlan ob dlani. Obrisali in izrezali so neskončno število otroških dlani, ki so jih nato sestavili v tematske slike. Slike so uredili v razstavo, ki si jo lahko ogledate na hodniku razredne stopnje. Četrtek smo posvetili zdravju. Po uvodnem teoretičnem delu, na katerem so učeni ozavestili pomen zdrave prehrane, zlasti uživanja svežega sadja in zelenjave, smo jim učiteljice pripravile tri vrste svežih napitkov: borovničevega, pomarančnega in špinačnega. Učenci so z veseljem popili prav vse! V petek pa smo za zadnji dan našega razgibanega tedna učence povabili v mini kino. Ogledali so si animirani film in se ob gledanju posladkali z lizikami :).

(Skupno 802 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost