Skoči na glavno vsebino

V lanskem šolskem letu je nekaj učencev takratnega 7. r. obiskovalo izbirni predmet filmska vzgoja. V mesecu novembru smo gostili snemalca, režiserja, filmskega pedagoga in montažerja Tomaža Pavkoviča. Tomaž nam je predstavil svoj poklic, približal film, proces nastanka filma, pokazal filmsko opremo, s katero se vsakodnevno srečuje. Nato smo se lotili iskanja idej in pisanja scenarija za filmček, pri nastajanju katerega smo sodelovale vse osnovne šole na poti od Sevnice do Trebnjega. Rdeča nit filma je bila železnica.

Tomaž nam je predstavil, kako si je zamislil, da bi izgledal film. Učenci in učenke so bili navdušeni in so prispevali svoje odlične zamisli za film. Razdelili smo si naloge, začeli pisati scenarij in pripravljati vso potrebno gradivo. Potrebovali smo literaturo, stare fotografije, pripovedi babic in dedkov, pregledali smo vozne rede vlaka, raziskovali, spraševali starše in stare starše. Ponovno smo se dobili čez 14 dni. Pregledali smo, koliko materiala in gradiva imamo, ponovno prebrali naš scenarij in ga dopolnili, nato pa smo se odpravili na Puščavo, kjer smo posneli naš prispevek za skupni film.

Z vami delimo nekaj fotografij iz zakulisja snemanja in končni izdelek, ki smo ga pripravili vsi osnovnošolci iz bližnjih šol ob pomoči mentorjev in Tomaža Pavkoviča.

 

 

 

 

 

(Skupno 231 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost