Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 4. 2. 2019, je na OŠ Mokronog potekalo državno tekmovanje v odbojki. Udeležile so se ga tri osnovne šole: OŠ Maks Pečar, OŠ Globoko in OŠ Mokronog. Vse tekme so bile zelo izenačene, naši fantje, pa so na igrišču dobesedno pustili srce. Kljub velikemu številu napak v igri in tremi, sta bili želja in požrtvovalnost pri naših fantih zelo veliki in rezultat ni izostal. Na turnirju je naša ekipa osvojila 1. mesto in se uvrstila v polfinale državnega tekmovanja. ČESTITAMO!

Ekipo OŠ Mokronog so sestavljali: Luka Rejc (kapetan), Nik Strah Tratar, Enej Kos, Jan Pikl, Patrik Grebenc, Benjamin Miklavčič, Tim Kos, Nik Železnik, Jaka Zupančič, Lovro Čož in Anže Knez. Mentor: Matej Dreža

REZULTATI:

OŠ Globoko : OŠ Maks Pečar 2:1 (25:14, 22:25, 15:12)

OŠ Mokronog : OŠ Globoko 2:1 (23:25, 25:23, 15:10)

OŠ Mokronog : OŠ Maks Pečar 2:0 (25:22, 25:14)

Vrstni red:

  1. mesto OŠ Mokronog
  2. mesto OŠ Globoko
  3. mesto OŠ Maks Pečar

Vse ekipe smo intervjuvali. Vsi fantje so bili pred tekmo živčni. Nekateri so svoja pričakovanja presegli, drugim pa je šlo malo slabše. Naši fantje so si zmage zelo želeli, vendar niso podcenjevali drugih ekip. Vprašali smo jih, kaj jim je pri takih tekmovanjih všeč. Odgovori so bili različni. Nekateri so se najbolj veselili dneva brez pouka, drugi pa so bili ponosni, da so lahko zastopali svojo šolo in pokazali svoje znanje. Nekateri na takih tekmah spoznajo tudi nove prijatelje. Vsi pa so se strinjali, da jim odbojka pomeni ogromno. Pravijo, da zmaga ni odvisna samo od treninga in znanja, ampak je tako kot povsod potrebna tudi sreča. Gostujoči ekipi smo za konec vprašali, kako se jim zdi v Mokronogu. Strinjali so se, da imamo lepo šolo in športno dvorano, najbolj všeč pa smo jim bili navijači.

(Skupno 861 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost