Skoči na glavno vsebino

V sredo, 6. 4. 2022, smo učenci 7. a in 7. b odšli na kulturni dan v Trebnje. Obiskali smo Knjižnico Pavla Golie Trebnje ter Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje. Ob 7.30 smo se zbrali v jedilnici, kjer smo pojedli zajtrk. Po zajtrku nas je pred šolo že čakal avtobus, ki nas je odpeljal v Trebnje. Razdelili smo se v dve skupini. 7. a razred je najprej odšel v knjižnico, 7. b pa je odšel v galerijo. V knjižnici so nam knjižničarke najprej predstavile delovanje osrednje knjižnice ter krajevne knjižnice. Z navdušenjem smo se sprehodili po knjižnici, kjer smo se preizkusili v iskanju gradiva. Ugotovili smo, kako pomembno je, da je knjižnica pospravljena, saj tako lažje najdemo gradivo, ki ga iščemo. Pridobljeno znanje smo preverili s pomočjo kviza, kjer so si nekateri prislužili knjižno nagrado.

Medtem pa so bili učenci 7. b v galeriji, kjer so imeli voden ogled po stalni ter začasni razstavi. Zanimiva nam je bila začasna razstava Koščki, kjer svoja dela predstavlja Tomaž Hartman, nagrajenec 53. Mednarodnega tabora likovnih samorastnikov Trebnje. Zelo zanimiva razstava, kjer avtor povezuje preteklost in sedanjost ter spodbuja k razmisleku o odnosu med človekom in naravo v prihodnje.

Sledil je krajši odmor, kjer smo se naužili svežega zraka v parku pred knjižnico. Sledila je ura v računalniški učilnici, kjer smo spoznali Enciklopedijo Britannico in se podrobneje seznanili s COBISS-om. Potem so nam predstavili še nekaj novejših mladinskih del. Knjižničarke so jih poimenovale Fejs(t)bukve 2022. Navdušile so nas nad branjem in komaj čakamo, da si lahko gremo v šolsko knjižnico izposodit te knjige. V okviru projekta Rastem s knjigo je vsak učenec prejel knjigo avtorja Vinka Möderndorferja z naslovom Jaz sem Andrej. Na koncu smo se seznanili še z domoznanstvom Mirnske in Temeniške doline.

Polni novih znanj smo se vrnili nazaj v šolo, kjer nas je že čakalo kosilo.

 

 

 

 

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost