Skoči na glavno vsebino

V soboto, 11. 4. 2015, smo se z učenci izbirnih predmetov nemščina in likovno snovanje odpravili na ekskurzijo na Dunaj.

Dvorec Schönbrünn.

Ob 4.15 smo se zbrali pred šolo in se polni pričakovanj odpravili proti Dunaju. Pot nas je vodila mimo Celja, Šentilja in Gradca. Ob 9.30 smo že ugledali prve podobe Dunaja, ki se je bohotil v aprilskem soncu. Že na avtobusu smo od vodičke in naših sošolcev izvedeli kar neklaj zanimivih dejstev o Avstriji in mestu Dunaj, ki je z 1,8 milijona glavno in hkrati tudi največje avstrijsko mesto.

Najprej smo si ogledali dvorec Schönbrünn- letno rezidenco Habsburžanov. Mogočna zgradba nas je očarala s svojo veličastnostjo. Zatem smo se odpravili še v živalski vrt Schönbrünn, ki slovi kot najstarejši živalski vrt na svetu, saj deluje neprekinjeno od svoje ustanovitve. Ura in pol v ZOO sta še prehtiro minili, saj smo si z zanimanjem ogledovali eksotične živali kot so npr. koale, severni medvedi, pande, pingvini, netopirji, nosorogi, povodni konji … 

Po prostem ogledu v ZOO smo se napotili v center mesta in si z avtobusa ogledali nekaj glavnih znamenitosti: parlament, opero, univerzitetno knjižnico, muzeje in galerije… Nato pa smo se odpravili še v Muzej umetnosti in zgodovine.

Dan se je prevesil že v popoldne in pohiteli smo še peš do centra mesta- znamenite Štefanove cerkve in Koroške ulice. Po ogledu cerkve so učenci imeli še 1 uro prosto. Nekateri so jo izkoristili za kosilo v McDonaldsu, nakupe oblačil v trgovinah ali pa znane Sacher torte.

Pred odhodom smo si ogledali še hišo umetnika Hunderwasserja. Okoli 17.30 smo se na žalost morali posloviti od Dunaja in se odpeljati nazaj proti Sloveniji.

Po tako odličnem dnevu so vsi učenci izrazili željo, da to ne bi bila naša zadnja ekskurzija v Avstrijo.

                                                                                       

                                                                                        Učiteljici mentorici: Nataša Kuselj in Nataša Himmelreich

{gallery}natasal/dunaj2015{/gallery}

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost