Skoči na glavno vsebino

Še »včeraj« so prvošolci prvič prestopili šolski prag, pa je že konec meseca septembra. Letos so pouk in vse ostale dejavnosti zaradi omejitev in priporočil NIJZ-ja potekale nekoliko drugače kot običajno, pa vendar nam ni bilo dolgčas.

Vreme je bilo zelo radodarno s sončnimi žarki, tako da smo veliko časa preživeli na šolskem igrišču in v bližnji okolici. Sredi septembra smo se odpravili na jesenski pohod, kjer so nas spremljale prav poletne temperature. Pot nas je vodila po raznolikem terenu proti Vrhu pri Trebelnem. Naš cilj je bila Zglavnica – najvišji vrh v občini Mokronog – Trebelno, z nadmorsko višino 549 metrov. Tam smo se okrepčali s prigrizki in pijačo ter si odpočili. Po ogledu bližnje in širše okolice smo se vrnili v šolo, kjer nas je že čakalo kosilo.

Prvošolce je obiskal tudi policist PP Trebnje in jim v okolici šole prikazal pravilno ravnanje pešcev v prometu.  Učenci so ga z zanimanjem poslušali, pri hoji in prečkanju ceste pa pravila tudi upoštevali. V upanju, da naučenega ne bodo nikoli pozabili, jim želimo srečno, prav tako pa tudi vsem ostalim udeležencem v prometu.

23. septembra smo prvič obeležili dan slovenskega športa, ki je po novem državni praznik. Res je, da ni dela prost dan, a smo ga bili vseeno zelo veseli. Praznovali smo tako, da smo v dopoldanskem času izvajali različne gibalne igre v telovadnici in na igrišču.

 

(Skupno 325 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost