Skoči na glavno vsebino

Devetošolci smo se minulo šolsko leto pripravljali na zaključek osnovne šole, kar pomeni tudi pripravo valete. Z razredničarkama smo se pogovarjali o tem že na začetku šolskega leta, bolj poglobljeno pa po zimskih počitnicah. Razglabljali smo o programu, točkah, s katerimi bi se predstavili, pripravi scene in pogostitvi.

Zares se je začelo s plesnimi vajami. Bile so dolge, včasih tudi mučne, a hkrati zabavne in polne smeha. Učitelj Gašper nas je naučil plesov, ki smo jih uspešno odplesali na valeti.

Bilo je 14 dni pred valeto, ko smo ugotovili, da naš program izgleda kot nepopisan list papirja. Napetost je naraščala, dnevi so minevali. Ko smo ugotovili, da nam ni ostalo veliko časa, smo vendarle prijeli za ideje in se končno lotili dela. A program smo še na dan valete spremenili.

Na valeto nismo bili najbolj pripravljeni, zato smo pričakovali veliko težav, vendar nam je prireditev uspela s kančkom sreče, veliko iznajdljivosti in prilagodljivosti. Pokazalo se je, da zmoremo stopiti skupaj, ko je res treba.

Ko smo peli našo zadnjo skupno pesem, smo se začeli zavedati, da se tukaj naša pot prav zares konča. Ob koncu smo vsi bili zelo ponosni, da nam je valeta uspela in da smo naredili lep zaključek teh devetih let.

napisala: Ines Kolenc in Klemen Janeš

 

(Skupno 1.555 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost