Druga polovica novembra je bila zelo pestra. V petek, 18. novembra, na dan slovenske hrane, smo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. Dan dejavnosti smo pričeli s prireditvijo, kjer smo poudarili pomen lokalno pridelane hrane. Učenci so s pomočjo zabavnih pesmic predstavili jedi tradicionalnega zajtrka: kruh, mleko, med, maslo in jabolko. Pevski zbor je zapel pesem Mojster pek, ob spremljavi harmonike, na katero je igral tretješolec Peter Zaletelj, pa tudi pesem Čebelar, ki smo jo posneli in objavili na you tube kanalu TSZ. Po prireditvi smo se posladkali z dobrotami tradicionalnega zajtrka, potem pa so sledile delavnice: likovno in literarno ustvarjanje za natečaj »Kruh in mleko je svet izvleklo«, izdelava plakatov na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ob koncu pa še degustacija kefirja mlekarne Krepko.
Ker smo bili ravno ustvarjalno razpoloženi, smo takoj v ponedeljek nadaljevali s predprazničnimi delavnicami, kjer smo ustvarjali različne izdelke, ki jih bomo ponudili na petkovem prazničnem sejmu v Mokronogu. Kuhali smo marmelado, pekli piškote, naredili čokoladne lizike, voščilnice, svečnike, sejali božično žito, ustvarjali adventne aranžmaje … Poskrbeli smo tudi za praznično dekoracijo, s katero bomo v decembru okrasili šolo, da bomo vanjo privabili kakšnega dobrega moža.
Nedavni komentarji