Danes smo v šoli obeležili Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki nas je spomnil na pomen lokalno pridelane hrane in čebelarstva. Slogan se glasi »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.
Dan smo začeli s krajšo kulturno prireditvijo, kjer smo s pesmijo, plesom in besedo počastili slovensko podeželje ter pridne čebelarje. Na prireditvi so sodelovali tudi otroci iz skupine Medvedki.
Po prireditvi smo se okrepčali z zajtrkom, sestavljenim iz lokalnih dobrot: kruha, masla, medu, mleka, orehov in jabolka.
Nato smo obiskali čebelnjak, kjer so nam čebelarji predstavili življenje čebel, delovanje čebelnjaka in postopek pridelave medu. Z zanimanjem smo prisluhnili njihovim zgodbam in spoznali, kako pomembno je ohranjanje čebel za naše okolje. Z veseljem smo poskusili njihov med in slastne medenjake.
Na koncu smo prisluhnili še Medeni pravljici, ki nas je popeljala v svet čebel, medu in narave.
Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k izvedbi tega čudovitega dneva, in čebelarjem, ki so nas navdušili s svojim znanjem. Hvaležni smo, da smo lahko dan preživeli v duhu tradicije, zdravja in narave.
Nedavni komentarji