Skoči na glavno vsebino

Prebudili smo se v precej hladno, malce oblačno in megleno septembrsko jutro. A ne za dolgo, kajti ponovno se je oglasil šolski zvonec in priklical učence v šolo. Njihov smeh in razigranost sta zvabila sončne žarke izza oblakov, ki so še dodatno polepšali prvi šolski dan.

Vsi smo bili zadovoljni, da smo lahko prišli v šolo, saj je to že tretje šolsko leto zapored, ki ga kroji epidemija bolezni covid-19. Zjutraj je tako prišlo v šolo 44 radovednih učenk in učencev od drugega do petega razreda, v dopoldanskem času pa se je pridružilo še 15 prvošolk in prvošolcev s svojimi starši. Pred šolo smo pripravili krajši kulturni program, v katerem so petošolci s pomočjo igre prikazali, kako poteka učenje v prvem razredu. Program sta sproščeno povezovali sestrici Neža in Anja ter k besedi povabili tudi gospo ravnateljico Zvonko Kostrevc in gospoda župana Antona Mavra. Vse prisotne sta lepo pozdravila in zaželela veliko dobrega – predvsem novih izkušenj, znanja in zdravja. Gospod župan je vsem prvošolcem podaril knjigo, da jim bo za vedno ostal v spominu prvi šolski dan. Sledil je sprejem s podelitvijo rumenih rutk in balonov, potem pa je prvošolce razredničarka Janja Cajner pospremila v njihovo učilnico.

Ob zaključku prvega šolskega dne v tem šolskem letu smo si prav vsi zaželeli, da šole ostanejo odprte ves čas. Trudili se bomo upoštevati ukrepe, da preprečimo širjenje bolezni in si nabiramo znanje in izkušnje v šolskih klopeh.

PŠ Trebelno

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost