Skoči na glavno vsebino

Oktober, mesec požarne varnosti, je čas, ko naša šola vsako leto sodeluje z gasilci. Letos so se povezala vsa tri prostovoljna gasilska društva, ki delujejo na področju Trebelnega: PGD Trebelno, PGD Štatenberk in PGD Velika Strmica. Vsem učencem od 1. do 5. razreda in otrokom vrtca Mokronožci so prostovoljni gasilci pripravili več postaj, kjer so prikazali različne pripomočke in opremo, ki jo gasilci potrebujejo pri svojem delu. Učenci so z zanimanjem opazovali demonstracijo oskrbe ponesrečenca ter prikaz nepravilnega in pravilnega gašenja požara v gospodinjstvu. Najbolj pa je bilo vsem všeč, da so lahko preizkusili gasilsko cev in sireno.

Na šoli smo gostili tudi knjižničarko iz Knjižnice Pavla Golie Trebnje. Za učence 1. triletja je izvedla gasilsko urico, kjer so učenci utrdili pravila za boljšo požarno varnost, spoznavali primere, kjer gasilci priskočijo na pomoč, ter prebirali knjige o gasilcih.

Da pa ne bi vse ostalo le pri opazovanju, poslušanju in pogovoru, smo na podružnici izvedli tudi požarno vajo in tako preizkusili naučeno v praksi. Upamo in želimo si, da nam tega nikoli ne bi bilo treba preizkusiti v pravem požaru, naj ostane le pri vaji.

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost