Skoči na glavno vsebino

Zdravljica je naznanila pričetek prireditve ob slovenskem kulturnim prazniku, ki smo jo 7. februarja pripravili na PŠ Trebelno.

Slovenci smo eni redkih, ki posvečamo enega svojih praznikov  naši kulturi in umetnosti. Praznik praznujemo v spomin na našega največjega slovenskega pesnika, dr. Franceta Prešerna. Zapustil je največje stopinje v naši kulturi, a po njegovih stopinjah gremo tudi mi, saj je vsako raznoliko ustvarjanje droben kamenček v mozaiku umetnosti. Kultura in umetnost sta pomemben del življenja in dela vsakega človeka. Po zmožnosti izražanja se razlikujemo od vse bolj prisotnih robotov. Prav šola je odličen prostor za izražanje, kreativnost in umetnost, kar so v svojih točkah na prireditvi dokazali učenci s podružnice.

Nastopil je otroški pevski zbor pod vodstvom Tamare Žnidaršič, prvošolci z deklamacijo Prešernove pesmi Lipica, četrtošolke pa s Snojevo pesmijo Ptičica pa-pa. Tretješolka Žana je predstavila umetnost pripovedovanja pravljic s čarovnico Vilmo in njenim mačkom Vilijem, petošolca Erazem in Neža pa dramatizacijo Lenča Flenča. Drugošolci so predstavili svoje avtorske pesmi, učenci tretjega razreda pa zaključili prireditev še s slovensko ljudsko, šegavo pesmijo Na oknu deva je slonela. Raznolik program so povezovali tretješolci, prav tako pa so skupaj z učenci 1. in 2. razreda prispevali likovne izdelke za sceno, postavljeno v obliki galerije.

Naj bo kultura zvesta življenjska sopotnica nas vseh.

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost