Skoči na glavno vsebino

Na šoli smo se tudi letos pripravljali na Otroški parlament, ki nam je s svojo temo še posebej blizu. Dvoletna tema je namreč šola in šolski sistem. Učenci smo se z razredniki pripravljali na različne načine; pogovarjali smo se, kako se počutimo v šoli, kaj nam je všeč, kaj nas moti, kaj bi spremenili, nekateri so se seznanili s šolskim vsakdanom v drugih državah.
Vsi učenci smo izpolnili tudi anketo o počutju v šoli in o tem, kaj nas moti in kaj bi sami spremenili. Učenci pri izbirnem predmetu šolsko novinarstvo smo obdelali anketna vprašanja, da smo ugotovili, kaj je na naši šoli dobro in kaj bi najraje spremenili. Z ugotovitvami smo seznanili razrednike in ostale učence.
Pri razrednikovih urah smo predlagali izboljšave, pri katerih bi lahko sodelovali posamezni oddelki, učitelji, vodstvo šole in vsak posamezni učenec. Nekaj predlogov smo namenili tudi Občini Mokronog – Trebelno in Ministrstvu za šolstvo.
V okviru aktivnosti za OP smo si v petek, 26. 1. 2018, ogledali gledališko predstavo Šolski vrtiljak, ki so jo za nas odigrali člani Društva za boljši svet. Predstava nam je bila všeč, saj so bili igralci zabavni in smešni. V predstavo so vključili tudi nekaj naših učencev. Prikazali so nam, da se moramo v šoli truditi za znanje in prihodnost.
V ponedeljek, 5. 2. 2018 pa je na šoli potekal šolski otroški parlament, kjer so predstavniki oddelkov poročali, kako bi našo šolo in šolstvo v Sloveniji naredili boljše in prijaznejše. Povedali so, da se učenci v šoli dobro počutimo, smo zadovoljni s prijaznostjo učiteljev, s hrano in šolsko opremo. Želimo pa si več gibanja, bolj zabavne ure, pouk v naravi in bonton v jedilnici. Na delavnici so predstavniki predlagali mogoče rešitve, izbrali pa so tudi predstavnice za regijski parlament, ki bo 16. 2. 2018 na OŠ Mirna.
Učenci ŠNO

 

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost