Skoči na glavno vsebino

Sobotni šolski dan smo na OŠ Mokronog popestrili s pohodom, ki so se ga udeležili vsi učenci in strokovni delavci naše šole. S tem smo obeležili 25. OBLETNICO SLOVENSKE MREŽE ZDRAVIH ŠOL, katere članica smo že kar nekaj let.

Pot smo začeli z učenci od 4. do 5. razreda proti Brezovici pri Trebelnem, učenci od 6. do 9. razreda pa proti Debencu. Naredili smo tudi postanek v novi učilnici na prostem in se okrepčali s čajem in piškoti.

Nekaj dejavnosti je organizirala tudi občina Mokronog – Trebelno v okviru projekta LAS, saj je bila v letu 2018 uspešna in pridobila sredstva za izvedbo projekta Medgeneracijska škratodežela Mokronog in tako uredila učilnico na prostem v gozdičku škratov Mokronožcev. Učenci so si namreč lahko po pohodu ogledali tudi predstavitev temeljnega postopka oživljanja in reševalno vozilo ZD Trebnje. Nekateri so sodelovali tudi pri igri petanke.

Sledil je slavnostni dogodek dviga zastave, saj je šola v teh dneh prejela laskavi naslov najbolj kulturna slovenska šola leta 2018. Ob kratkem kulturnem programu, govoru ravnateljice gospe Zvonke Kostrevc in župana gospoda Antona Mavra bo eno leto pri nas vihrala zastava Kulturne šole.

 

Kot članica mreže Zdravih šol, vsako leto sledimo rdečim nitim Zdrave šole in temu primerno načrtujemo dejavnosti za promocijo in spodbujanje zdravega načina življenja. Ob koncu lanskega šolskega leta je nastal kratek film, v katerem naši učenci razmišljajo, zakaj smo Zdrava šola. Ogledate si lahko tudi, kako smo v šolskem letu 2017/18 spodbujali gibanje in aktiven način življenja.

(Skupno 343 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost