Skoči na glavno vsebino

Nepopisno lepo je videti vzhičenost otrok, ko jim poveš, da bodo namesto angleščine imeli priložnost v živo spoznati par iz Amerike in se s pravima Američanoma tudi pogovarjati.

DSCN2023

Don in ga. Marcia Bleggi, katere babica izvira s Trebelnega, oba pa sta upokojena učitelja, s svojimi vsakoletnimi obiski Slovenije že nekaj let promovirata ameriško kulturo in način življenja v Združenih državah Amerike ter hkrati ozaveščata svojo sosesko o lepotah Slovenije, zaradi česar ju upravičeno imenujemo ambasadorja Amerike. Marcia je lani pridobila tudi slovensko državljanstvo, kar s ponosom pove, pročelje njene hiše v Pensilvaniji pa sedaj krasi poleg ameriške tudi slovenska zastava.

Letos, natančneje v sredo, 18. novembra 2015, sta s svojim obiskom popestrila tudi kulturni utrip naše šole in navdušila učence 6., 8. in 9. razredov. Naši učenci  so pokazali veliko zanimanja in znanja o ameriški kulturi, dogovarjamo pa se tudi za možnost dopisovanja z ameriškimi učenci, s čimer bi naši učenci pridobili ne samo na utrjevanju in poglabljanju znanja angleškega jezika, temveč predvsem na ozaveščanju pomembnosti znanja tujega jezika, ter preko ustvarjenih novih vezi spoznali sprejemanje drugačnosti, strpnosti in medkulturnih razlik.

Na učence je njun obisk napravil tolikšen vtis, da se že veselijo naslednjega.

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost