Skoči na glavno vsebino

V petek, 16. 11. 2018, smo tudi to leto imeli Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je pri postrežbi pomagalo osem učencev iz 6. b razreda. Všeč jim je bilo, da so imeli priložnost pomagati. Dejali so: »Ko so na malico prišli učenci predmetne stopnje, nam je bilo sprva nerodno, ker smo bili najmanjši in najmlajši med njimi, a nato smo se počutili ponosno, da smo sploh lahko pomagali.« Med zajtrkom so učenci 9. razredov vzbudili praznično vzdušje, ko so nam kaj zaigrali in zapeli. Na tabli v jedilnici je bila pomanjšana podoba Slovenije, na kateri je bilo prikazano, od kod so katera živila. Za zajtrk smo jedli med, maslo, kruh, jabolka in mleko. Bilo je zelo okusno. Upam, da bomo to tradicijo nadaljevali še naslednja leta.

Napisala Luna Pikl

Učenci razredne stopnje so imeli naravoslovni dan, na katerem so se prepletale dejavnosti, povezane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Pisali so pesmi in zgodbe o čebelah, sestavljali uganke, peli in plesali. V likovnih delavnicah so ustvarjali pogrinjke, plakate, zdrave jedilnike. Za zaključek so se posladkali še v kulinarični delavnici, kjer so izdelali sadno solato, poskusili granatno jabolko in skuhali jabolčno čežano z medom in smetano.

(Skupno 621 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost