Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 9. aprila se je devetošolka naše šole, Iva Žalec, kot ena od dvanajstih delegatov iz dolenjske regije, udeležila srečanja osnovnošolskih parlamentarcev v Državnem zboru RS v Ljubljani.
”V parlament smo vstopili malo pred deveto uro zjutraj, pospremili so nas v veliko dvorano, kjer smo poiskali svoje mesto in se seznanili s programom dela,” je povedala Iva.
Po pozdravnih govorih predsednika DZ, g. Milana Brgleza, predsednice ZPMS, ga. Darje Groznik, in predsednika države, g. Boruta Pahorja ter nekaterih drugih prisotnih, so mladi parlamentarci potrdili predsedstvo in začeli z delom po skupinah.
”Skupina, v kateri sem sodelovala, je bila sproščena, veliko smo debatirali o raznih predlogih. Vsak se je trudil čim bolje predstaviti, za kaj se zavzema, in o teh predlogih smo se opredeljevali vsi člani skupine. Na koncu smo oblikovali poročilo, ki smo ga predstavili na zadnjem delu zasedanja. Res je bilo zabavno sodelovati v taki skupini, super izkušnja!” ni skrivala navdušenja Iva.
V zadnjem delu dneva so parlamentarci predstavljali sklepe delovnih skupin ter se opredeljevali do podanih predlogov. Z zanimanjem so jim prisluhnili med drugimi tudi predsednik vlade, g. Miro Cerar, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ga. Maja Makovec Brenčič, ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ga. Anja Kopač Mrak.

http://www.rtvslo.si/slovenija/solarji-so-si-v-hramu-demokracije-zazeleli-vec-prakticnih-in-manj-faktografskih-vsebin/451376

bty

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost