Skoči na glavno vsebino

V petek, 20. novembra 2015, smo na OŠ Mokronog obeležili dan slovenske hrane, s katerim želimo poudariti pomen zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

V sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka so imeli otroci na razpolago kruh, maslo, med, mleko, jabolko in jabolčne krhlje. Ta dan je zajtrk za učence potekal v stari telovadnici, kjer so jih pričakale lepo pogrnjene mize, obložene z lokalno pridelano hrano.

Učenci od 2. do 5. razreda so v nadaljevanju  pouka v okviru naravoslovnega dne  namenili čas zdravemu načinu prehranjevanja. Izdelovali so plakate, spoznali kako čebelar pridela med, izdelali »zdrav krožnik«, reklamne plakate za jabolčni sok. Učenci 2., 3. in 4. razreda  so za zaključek dneva v kulinarični delavnici pripravili zdrave priboljške (presne kroglice, sadna nabodala in sladko zloženko z jabolčno čežano).

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost