Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 7. 11. 2022, je učence 2. razreda na Podružnični šoli Trebelno obiskala knjižničarka Mojca iz Knjižnice Pavla Golie Trebnje. Prišla je z veliko vrečko iz katere je najprej vzela veliko lestev, pa dve deščici, nekaj stvari je obesila na vse to… Ugotavljali smo, kaj bi to lahko bilo, a šele, ko smo domišljiji odprli prosto pot, smo ugotovili, da je to drevo, na katerem je kar nekaj gnezd. Ko je na plano privlekla še lutke polhov, se je začel prava predstava. Delo Svetlane Makarovič, z naslovom Polh si sposodi hruško, je tako doživeto odigrala, da smo čisto pozabili, da polhi skačejo po lestvi in deščicah.

V ponedeljek, 28. 11. 2022, pa je učence 1. in 3. razreda na Podružnični šoli Trebelno obiskala knjižničarka Karmen iz Knjižnice Pavla Golie Trebnje. Predstavila nam je zgodbo, v kateri sta bili skriti dve pravljici, Zaljubljeno strašilo in Repa velikanka. S seboj je prinesla jesensko okrašeno košaro in škatlo, ki jo je uporabila za sceno. Uporabili smo domišljijo in se prepustili pravljični urici. Učenci so z navdušenjem poslušali in se čudili, kako so lahko tako hitro zrastli pridelki, ki so jih posadili.

Za konec jim je knjižničarka prebrala še slikanico z naslovom Ne le knjiga in jim predstavila kaj vse je knjiga lahko. Knjiga ni nikoli samo knjiga. Knjiga je lahko mnogo več  – domišljija ne pozna meja.

 

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost