Skoči na glavno vsebino

Naša šola se je v tem šolskem letu prvič udeležila projekta nacionalne izmenjave knjižnih kazalk, ki jo organizira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije. Projekt je namenjen povezovanju šol, šolskih knjižnic in učencev, spodbujanju branja in likovnemu ustvarjanju. Sodelovali smo z Osnovno šolo Log – Dragomer. V projektu so sodelovali učenci 2. in 3. razreda Osnovne šole Mokronog. Učenci so v oktobru, mesecu šolskih knjižnic, izdelali zelo lepe knjižne kazalke za sovrstnike iz Osnovne šole Log – Dragomer.

Učenci 2. razreda so z velikim navdušenjem ponovno prišli v knjižnico, saj jih je v knjižnici pričakalo presenečenje. Prejeli smo pismo s kazalkami učencev Osnovne šole Log – Dragomer. Prisluhnili so pravljici avtorice Natalie Quintart  z naslovom Lila, miška s knjižne police. To je zgodba o Lili, zelo pametni miški, ki najraje prebira napete knjige. Ker prebiva na knjižni polici, si lahko vsak dan poišče in privošči novo. Zgodba govori tudi o Anatolu, najbolj lenemu mačku na svetu.  Zgodba je povezana z motivom kazalk. Naši učenci so izdelali kazalke z motivi mišk, učenci šole OŠ Log – Dragomer pa z motivi muck in mačkonov.

Učenci so se v knjižnici spoznali tudi z zemljevidom, na katerem so poiskali Mokronog in Log – Dragomer. Kako so uživali, ko so s prstki potovali po zemljevidu Slovenije.

Naši učenci so se zelo razveselili prejetih darilc in verjamemo, da bo branje ob izvirno izdelanih kazalkah še bolj prijetno.

(Skupno 453 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost