tsz118. 11. 2011, smo na naši šoli izvedli vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so skupaj z učitelji zajtrkovali kruh, maslo, med, mleko in jabolko – vse slovenskega porekla, kar so nam podarili Žito Novo mesto, Ljubljanske mlekarne, kmetiji Lenarčič in Škrjanc, Čebelarsko društvo Trebelno-Mokronog in kmetijsko podjetje Maja iz Šentjurja.

Po zajtrku so se učenci predmetne stopnje pomerili v kvizu o zdravi prehrani, kmetovanju in čebelarstvu. V večnamenskem prostoru smo si lahko ogledali razstavo žit, o katerih je skozi poučno predavanje več povedala ga. Mateja Zajc iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Tradicionalni slovenski zajtrk.

tsz2tsz3tsz4tsz6tsz7tsz8

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)