V četrtek, 19. 1. 2012, so si učenci 7. in 8. razredov v okviru tehniškega dne ogledali trenutno najsodobnejši proizvodni obrat trdih oblik zdravil tovarne Krka, d. d. – obrat NOTOL.

krka

Po prijaznem sprejemu in pogostitvi smo si najprej pogledali kratek film o podjetju Krka, d. d.. Nato sta nas prijazni vodički peljali na ogled obrata NOTOL. Predstavili sta nam potek izdelave zdravil (tablet), pozorni pa smo bili tudi na samo avtomatizacijo procesov. Tekom ogleda smo videli tudi robotizirane vozičke, kateri imajo tudi imena :). 

Po ogledu Krke, pa smo se z avtobusom odpeljali še na Srednjo kmetijsko šolo Grm in biotehniško gimnazijo. Tam so se učenci udeležili štirih delavnic: biotehniške delavnice, kmetijske delavnice, aranžerske delavnice in delavnice obdelave lesa. V posameznih delavnicah so učenci delali kemijske poskuse, gledali pod mikroskopom, izdelovali milo, naredili šopek umetnega cvetja in izdelovali ptičje hišice in okraske iz lesa. Po delavnicah smo se odpravili nazaj proti Mokronogu in tako zaključili tehniški dan.

IMG 0005 IMG 0006 IMG 0007 IMG 0010 IMG 0015

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)