Zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa je Vlada Republike Slovenije odredila zaprtje vseh vzgojno-izobraževalnih zavodov za obdobje 14 dni s pričetkom 16. 3. 2020. V tem obdobju je prepovedno delovanje vseh šol in vrtcev.
Nujno varstvo otrok bo organizirano le za otroke vrtca in učence od 1. do vključno 5. razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker bodo dolžni še naprej opravljati svoje delo. Nujno varstvo se dogovori izključno na nivoju posamezne občine, z županom, poveljnikom Civilne zaščite in ravnateljem šole.


Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, pri katerem so starši zaposleni (pridobi starš), da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva.
Za nujno varstvo otrok in učencev ne veljajo Zakon o osnovni šoli, Zakon o vrtcih in ostali predpisi, ki urejajo dejavnost osnovnošolskega izobraževanja in predšolskega varstva, saj gre za okoliščine višje sile.
Nujno varstvo se izkazuje z najavo vodji vrtca na telefon 040 274 975 in s pisno izjavo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah.
Nujno varstvo bo organizirano le v Mokronogu. Za nujno varstvo v ponedeljek, 16. 3. 2020, sporočite vodji vrtca do nedelje, 15. 3. 2020, do 10.00 po telefonu.
Pogoj za sprejem otrok in učencev v nujno varstvo je, da so zdravi, ne kažejo znakov bolezni in da ni obolelih v njihovi družini. Prav tako je pogoj, da otroka pripelje in ga tudi prevzame zdrava oseba. Stanje otrok se bo dnevno spremljalo.
Starši boste za čas zaprtja vrtca za plačilo varstva oproščeni. Plačila so oproščeni tudi starši, ki bodo koristili nujno varstvo. Spremljajte spletno stran šole in vrtca, kjer vas bomo obveščali o trenutnih razmerah.

POTRDILO DELODAJALCA  (Word) (PDF)

Lepo pozdravljeni.
Zvonka Kostrevc
Ravnateljica
Mokronog, 14. marec 2020

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)